Hembakat Pitabröd

Det låter kanske överambitiöst att baka hemma men jag lovar att det är värt det! Inte bara är de här pitabröden ruggigt goda de är betydligt billigare än butiksvarianten. Går på mindre än en och en halv timme.

INGREDIENSER:
  • 8 dl vatten (37°c)
  • 1 pkt jäst
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk salt
  • 2 l vetemjöl

  1. Blanda vatten, jäst, olivolja och salt i en bunke. Tillsätt mjöl och arbeta tills degen blir blank och släpper bunkens kanter. Om du har en hurhållsmaskin kan du använda den för att knåda degen i omgångar (allt får inte plats samtidigt), om du knådar för hand; ge inte upp! Det tar ett tag inna det blir smidigt, tänk minst 5 minuters knådande innan du sätter i mer mjöl.
  2. Jäs under duk i 30 min
  3. Ta upp degen på mjölat bord, forma till en rulle och dela i 16 delar. Forma til centimetertjocka kakor.
  4. Låt jäsa under duk på plåt i ca 20 min (Nu är ett bra tillfälle att sätta på ugnen på 275º innan du går tillbaka till datorn och glömmer det)
  5. Vänd bröden och grädda i 6-7 minuter. Ställ äggklockan, det finns inget mer irriterande än bröd som bränner vid!
  6. Lår svalna på galler under handduk.
Skär ett snitt i toppen av brödet och häll i din favoritfyllning.

Förslag:
  • Tacos
  • Chili con carne med ris och creme fraiche
  • Tonfiskröra
  • Varm kyckling och couscoussallad
Frysa?

Jajamensan! Går alldeles utmärkt att frysa men atr upp ganska mycket plats. Bli mjuka och fina efter snabb tining i micron eller rumstemperatur. I vår ugn blir de hårda om man försöker tina dem där.

/Malin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0